Terug naar het overzicht

Praktijk voor Osteopathie Nijhuis Shamrock Stillpoint

06-13242153      Nijhuisosteopathie.ssp@hotmail.com       www.osteopathienijhuis.com

Shamrock = (Iers) klavertje drie = 3 eenheid (geest-ziel-lichaam, bron-verloop-bestemming etc).

Stillpoint = stilte = balans in de shamrock = inzicht = bewustzijn.

Mijn naam is Vincent Nijhuis, osteopaat.

Ik heb eerst de opleiding Bewegingswetenschappen op de VU in Amsterdam met succes afgerond in 1990. Daarna de opleiding voor fysiotherapie gedaan in Nijmegen tot 1993. Op het einde van de opleiding Bewegingswetenschappen werd het me duidelijk dat ik iemand ben die “met mijn handen wil werken”. Vanaf 1995 tot 2001 de (part-time) opleiding voor osteopathie voltooid aan de IAO te Gent (België). IAO staat voor International Academy of Osteopathy. Ook (verplichte) post-graduate cursussen gedaan, waaronder energetische osteopathie. Dit bij Pierre Barral, een pionier in de osteopathie, en René Zweedijk (organisatie Panta Rhei).

Daarbíj heb ik de opleiding Intuïtieve Ontwikkeling en Healing (bij Mens & Intuïtie te Amersfoort) en reading (bij Hart als Kompas te Amersfoort) afgerond.

Zoals de (uitleg van de) naam van de praktijk al doet vermoeden heb ik een bredere kijk op osteopathie. Osteopathie is letterlijk het ‘invoelen van de weefsels’. Zoals het spier- en gewrichtssysteem, de spijsvertering, interne organen en het zenuw-vloeistofsysteem.  Alle weefsels in het menselijk lichaam dienen ten opzichte van elkaar goed te bewegen  in al zijn bewegingsmogelijkheden en  –ritmes. Als dit níet zo is dan is de vraag waardóór dat dan wel niet komt. Op dit vlak ligt ook de bredere kijk op osteopathie: de blokkade kan zowel mechanisch, metabool (qua stofwisseling), emotioneel als energetisch zijn. Elke klacht, ziekte of symptoom  heeft altijd iets te zeggen op zielsniveau. In al deze aspecten probeer ik een rode draad te vinden en stap voor stap meer ruimte, vrijheid te creëren.

Dit doe ik door:

  • het (zacht) met de handen los- en vrijmaken van o.a. gewrichten, interne organen, zenuwweefsel, bloedvaten e.d.
  • het geven van inzicht in de betekenis van bewegingsverlies (m.b.t. gezondheid en heling) en
  • het helpen bij bewustwording en bewust zijn binnen de lichaam-geest eenheid.

Voor verdere informatie zie www.osteopathienijhuis.com

 

Huurders

arrow-black_flipped call-gray check-form download extern-link